TüP BEBEK TEDAVISINDE KULLANıLAN İLAçLAR NELERDIR? OPTIONS

Tüp Bebek Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir? Options

Tüp Bebek Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir? Options

Blog Article

Kadından döllenme işleminin gerçekleştirilmesi adına tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi yapılır. Bu işlemde kadına anestezi uygulanır. İşlemin birtakım riskleri söz konusudur. Bunlar;

Embriyo transferi sonrası ve tedavi sırasında araba ve uçak yolculuğu yapılmasının sakıncası var mıdır?

Genetik Testler: Kısırlık, gebelik kayıpları veya sakat doğumlara sebep olan genetik bir durum olup olmadığını anlamak amacı ile yapılabilir.

Uygun şartlarda yapıldığında genel olarak güvenli bir tedavi olsa da tüp bebek tedavisinde bazı riskler bulunabilir. Bunları şöyle sıralayabiliriz: 

İlk tüp bebek denemesi sonrası BetaHCG sonucu negatif gelmişse kadının adet görmesi beklenir. Bir sonraki adet sonrası 1 ay ara verilip sonraki görülen adette tedaviye tekrar başlanabilir. Ancak burada ana karar verici hekim olacaktır.

Tüp bebekte baş ağrısı, genellikle embriyo transferinden sonra meydana gelen şikayetlerden biridir. Hamileliği kolaylaştırması, embriyonun sağlıklı tutunabilmesi için verilen progesteron takviyesi ve hamilelikle birlikte vücutta artan progesteron hormonunun bir araya gelmesi baş ağrısı şikayetlerine neden olan sebeptir.

İleri yaş kadınlarda yumurta rezervi ve kalitenin de azalmasıyla döllenme ve gebelik şansı azalmaktadır. Yumurta kalitesini arttırmak için piyasada satılan bazı vitamin-antioksidan preparatları bulunmakla beraber bunların kaliteyi arttırdığına dair Internet bir veri bulunmamaktadır.

Yumurta kalitesi, yumurta sayısından daha önemli olduğu için; eğer kaliteli bir yumurta elde edilebilir ise kadınların tek yumurta ile tüp bebek şansı vardır. Çok düşük yumurtalık rezervi ve yumurta sayısı olan kadınlar tek yumurta ile tüp bebek şansı olduğuna inanmadıkları için tüp bebek source tedavisine başlamıyorlar, bu nedenle hastaların tek yumurta ile tüp bebek şansının olduğunu özellikle vurgulamak gerekiyor. 

Kistik fibrosis, talasemi gibi bazı genetik hastalıkları taşıyan çiftlerin embriyolarında PGT sayesinde gebelik gerçekleşmeden, gebeliğin sonlandırılmasına gerek kalmadan hastalık teşhis edilip o embriyo bu şekilde elenebilir.

İmplant tedavi süresi belirli bir takvime bağlı olsa da her hasta farklı kondisyona sahiptir ve bireysel olarak değerlendirilmesi gerekir. Örneğin diyabetik bir hasta operasyon sonrası glukoz seviyelerinde dalgalanmalara neden olabilecek stresli bir dönem geçiriyor ise kaynama süresi olağandan daha more here uzun tutulmalıdır.

Ancak tüp bebekte başarı şansı her yaş grubunda doktorun deneyimi ve gelişen teknikler ilegiderek artmaktadır.

Yumurta toplama işlemi çatlatma iğnesi yapılması sonrasında yapılır. Bu işlem çatlama iğnesi sonrasında 36 saat geçtikten  sonra yapılır.

Tüp bebek tedavisi uygulanan check here anne adaylarının yaklaşık yüzde 2 ila yüzde five’i ektopik gebelik yaşayacaktır. Döllenmiş yumurta rahim dışına, genellikle bir fallop tüpüne implante olduğunda döllenmiş yumurta rahim dışında yaşayamaz ve gebeliğe devam etmenin bir yolu kalmaz.

Embriyo transferinin üzerinden ortalama iki hafta geçmesinin ardından hamileliğin oluşup oluşmadığının saptanması amacıyla gebelik testi uygulanır.

Report this page